Hívás most!
Ajánlatkérés
VÁSÁRLÁS
FONTOS! Weboldalunkon árakat nem teszünk közzé, vásárlásra itt nincs lehetőség, de a VÁSÁRLÁS gombra történő kattintással azonnal átirányítjuk Önt webáruházunkba, ahol meg tudja vásárolni a kívánt terméket.

DMX Monitor Driver

Már nem csak a nagy pultok sajátossága: Monitor, egér, és billentyűzet csatlakoztatása a fényvezérlőkhöz!

Bármilyen típusú (!!!) dmx-es vezérlő kimenetéből a dmx jelet az eszközbe bevezetve, a hozzá csatlakoztatott monitor képernyőjén az adatok megjelenítődnek. Nem csupán a dmx csatornák értékei lesznek láthatók, hanem PS/2-es egér, és billentyűzet segítségével a csatornák (akár csatorna csoportok) elnevezhetők, szerkeszthetők.

Az eszköz segítségével bármely dmx512-es pult tovább fejleszthető monitoros vezérlővé, mely igazából eddig csak a nagypultok sajátossága volt. Az USB-s csatlakozón keresztül lehetséges a termék szoftverfrissítése, illetve a szerkesztett adatok kimásolhatók, visszatölthetők. Két bemenettel rendelkezik, tehát 1024 csatorna kezelésére képes. A megjelenített kép 1280×1024 felbontású.

dmxmon_5060

Adott egy dmx-es vezérlő, legyen az bármilyen típusú. A pultból a dmx jelet kössük be a DMX Monitor dmx bemenetére. A lámpákhoz továbbmenő kábelt csatlakoztassuk a DMX Monitor kimenetére. Ezután a lámpák pontosan úgy működnek, mint eddig, a DMX Monitor beiktatása előtt, tehát a lámpák pultról történő vezérlésére semmilyen hatással nincs.

A DMX Monitor SVGA csatlakozójára kössünk egy monitort, lehet ez akár CRT, vagy LCD, bármekkora képátlójú. A monitor felbontásának, és a képernyő frissítésének tudnia kell az 1280×1024 / 60Hz-et, ez azonban a monitorok nagytöbbségének nem okoz gondot. A képernyőn már meg is jelennek különböző információk, melyeket a DMX Monitor a vezérlőből kapott dmx jelekből értelmez. Alapesetben láthatjuk mind az 512 csatornánk pillanatnyi értékét (két dmx kimenettel rendelkező vezérlő esetén 1024 csatornáról beszélünk).

Csatlakoztassunk egy egeret, és egy billentyűzetet a DMX Monitorhoz a két PS/2-es csatlakozóm keresztül. Az egér segítségével váltogathatunk az ablakok között, attól függően, hogy milyen információ megjelenítésére van szükségünk. Beléphetünk a menübe, ahol megadhatjuk, hogy milyen típusú lámpákat vezérelünk, azok hány csatornásak, stb. Ezután a DMX Monitor képes lesz az adatokat csoportosítva megjeleníteni, tehát könnyen áttekinthető módon leolvasható, hogy mely egység mely csatornája éppen milyen értékű.

dmxmon_5057

A pontos idő a felső sarokban folyamatosan látható, azt a kikapcsolás után sem felejti el a készülék a beépített óra modulnak köszönhetően.

A DMX Monitort vezérelt egységek nélkül használva is már a pulton előkészíthető programok, egyéb effektek a show-hoz, gyorsítva így a munkát. Mivel az összes dmx csatorna megjeleníthető így dmx adat teszter szerepét is betölthet a DMX Monitor.

Ha fontos több ablak egyidejű áttekintése, gond nélkül lehet akár kettő, vagy több DMX Monitort is alkalmazni egy pulthoz, és mindegyiken más-más ablak kiválasztása után a megfelelő adatok lesznek láthatók.

A DMX Monitoron található még egy USB csatlakozó is. Ennek a segítségével az eszköz PC-re köthető, és egyrészt szoftverfrissítés végezhető rajta, másrészt a beállított adatokat elmenthetjük egy fájlba. Így több konfiguráció készíthető, és használható, mindig a megfelelőt beletöltve a DMX Monitorba.

dmxmonitor_bekotes

Csatlakozók

  • Tápellátás: 230V/12V AC vagy DC tápegység
  • Kimenet: DMX-512, 2 db XLR csatlakozóval, SVGA SUBD-15
  • Bemenet: DMX-512, 2 db XLR csatlakozóval, PS/2 egér, és billentyűzet csatlakozó

Kiszerelés

  • Készülékház: Fém doboz, egyszínű, kiváló minőségű, erős kopásállóságú szitázás
  • Szélesség: 250mm; Magasság: 50mm; Mélység: 50mm
  • Nettó súly: 1,5 Kg
  • Csomagolás: 5 rétegű kartondoboz, mellékelve tápegység, kezelési útmutató
Letöltések – Kezelési útmutató Méret
Kezelési útmutató – rev 9 – H – pdf – 2010.06.07 87.68 KB
Kezelési útmutató – rev 8 – GB – pdf 117.17 KB
Letöltések – Szoftverfrissítés Méret
Szoftverfrissítés – v.2.1 – 2010.06.07 140.68 KB
Szoftverfrissítés – v.1.9 140.61 KB
Gyári adatfájl – 2008.11.19. 1.8 MB